در گزارشی همزمان با نشست بهاره مقامهای مالی در واشنگتن، صندوق بینالمللی پول نسبت به افزایش چشمگیر خطرات در نظام مالی جهانی هشدار داده و از «شوک منفی بزرگ» ناشی از سیاستهای تجاری دولت پیشین ایالات متحده خبر داده است.

همزمان با برگزاری نشست بهاره وزیران اقتصاد و رؤسای بانکهای مرکزی در واشنگتن، صندوق بینالمللی پول در گزارش ثبات مالی جهانی خود اعلام کرد که پس از اعلام تعرفههای جدید از سوی دونالد ترامپ در ماه فوریه و بهویژه در بیانیه موسوم به «روز آزادی» در تاریخ دوم آوریل، خطرات جدی متوجه نظام مالی جهانی شده است.
به گزارش روزنامه گاردین، صندوق هشدار داده است که قیمتگذاری مجدد و شدید داراییهای پرریسک ممکن است آغاز شده باشد و وضعیت میتواند وخیمتر شود.

این نهاد همچنین به ارزشگذاری بیش از حد سهام و اوراق قرضه حتی پس از فروشهای اخیر، و همچنین به بدهی بالا در میان مؤسسات مالی، بهویژه صندوقهای پوشش ریسک، اشاره کرده است.
صندوق بینالمللی پول نسبت به نقش فزاینده «وامدهندگان غیر بانکی» مانند صندوقهای بازنشستگی و سرمایهگذاری که نظارت کمتری دارند، ابراز نگرانی کرده و خواستار شفافسازی فعالیتهای آنها برای مهار ریسکهای بالقوه شده است.

این گزارش همچنین هشدار میدهد که نوسانات بازار اوراق قرضه دولتی، میتواند کشورهای در حال توسعه را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
زیرا افزایش ناگهانی نرخ بهره میتواند هزینههای استقراض را بالا ببرد و به ناپایداری بدهی عمومی دامن بزند.
صندوق جهانی خواستار اجرای کامل و بهموقع قواعد «بازل ۳» توسط دولتها شده است تا نظام بانکی در برابر بحرانها مقاومتر شود.

در پایان، این نهاد تأکید کرده است که افزایش پیچیدگی بازارهای جهانی، احتمال سرایت شوکهای مالی از یک کشور به کشور دیگر را افزایش داده و باید برای آن تدابیر پیشگیرانه اتخاذ شود.