اخبارجهان اسلامعتبات و اماکن مقدسهعراقمرجعیت شیعه

دهم رجب، سالروز ولادت پربرکت امام جواد علیه السلام

امام جواد علیه السلام نهمین امام مسلمانان جهان می باشند، از امام جواد علیه السلام گاهی با عنوان ابوجعفر هم یاد می کنند.

«جواد» و «تقي» مهم ترين و مشهورترين القاب امام نهم است، امروز دهم ماه رجب روز ولادت آن امام بزرگوار است.

امام جواد علیه السلام میوه دل ثامن الحجج علیه السلام در دهم رجب 195 ق در مدینه منوّره زاده شدند و بر شاخسار امامت شکوفا گشتند.

پدر بزرگوار امام جواد علیه السلام ،حضرت امام رضا علیه السلام و مادر گرامی آن حضرت بانوی گرامی و بافضیلتی به نام «سبیکه» است که امام رضا علیه السلام او را «خیزران» نامیدند.

با شهادت امام رضا علیه السلام و به امامت رسیدن امام جواد در سن کودکی، یکی از موضوعاتی که حتی برخی از یاران امام هشتم را دچار شک و تردید کرد، کم‌ سن‌ و‌ سالی امام جواد علیه السلام جهت مقام امامت بود.

به همین دلیل در مواردی امام رضا علیه السلام و در موارد دیگری، خود امام جواد به تبیین آن پرداختند و به شبهه‌ها پاسخ گفتند.

آیت الله العظمی شیرازی در یکی از نشست‌های علمی در رابطه با دلیل ابتلای برخی از معصومین علیهم السلام به همسران ناشایست فرمودند: در روایت آمده که قصه‌ی امام جواد با ام الفضل و یا امام حسن مجتبی با جعده، و حتی پیامبر اکرم با برخی از زوجاتشان، تقدیر الهی و به عنوان قضای الهی بوده، و جزئی از امتحان امت بوده است.

معظم له در تشریح روایت مشهور امام حضرت امام رضا علیه‌السلام در رابطه با ولادت امام جواد‌ علیه السلام: «این مولودى است که براى شیعیان ما، با برکت ‏تر از او زاده نشده است»، فرمودند: در زمان تمامی ائمه علیهم السلام، اختلاف‌هایی وجود داشته است که شدیدترینِ این اختلاف ها که موجب گمراهی تعدادی از شیعیان شد، مربوط به داستان واقفیه بوده است.

ایشان در ادامه فرمودند: انحراف واقفیه با شهادت امام کاظم و امامت حضرت رضا آغاز گردید، و در این دوره، بسیاری از شیعیان معتقد شدند که امام کاظم از دنیا نرفته اند، و لذا امام رضا، امام نیستند، و تعداد زیادی از شیعیان به این نوع تفکر، گرایش پیدا کردند، چرا که برخی از علمای بزرگ شیعه در آن زمان، هم چون علی بن ابی حمزه بطائنی و زیاد بن مروان قندی به واقفیه پیوستند.

آیت الله العظمی شیرازی در رابطه با توفیق امام جواد در برابر این گروه فرمودند: امام جواد توانستند که واقفیه را در هم بشکنند، و در چارچوب تشیع، در میان ائمه علیهم السلام، امام جواد علیه السلام بیش از همه برکت داشتند، چرا که توانستند این گمراهی بزرگ را از سر راه بردارند.

معظم له هم چنین با اشاره به امتحان سخت شیعیان در این دوره فرمودند: این یک امتحان بزرگ الهی بوده که حضرت امام جواد در سن هفت هشت سالگی به منصب امامت برسند، و این امتحان سختی برای شیعیان بوده، و هم چون قصه‌ی غدیر، با آنکه مساله‌ی معروف و روشنی بوده، اما عده ای با آن مخالفت کردند.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا