شانزدهم جمادیالثانی، سالروز شهادت آیتالله سید حسن حسینی شیرازی است.
ایشان در راستای احیای حقوق اهل بیت و مبارزه با ظلمهای حکومت های وقت، جان خود را فدای آرمانهای دینی و اسلامی کرد.
آیتالله سید حسن حسینی شیرازی، یکی از شخصیتهای برجسته مذهبی و علمی قرن بیستم، در یازدهم اردیبهشت 1359 برابر با شانزدهم جمادیالثانی 1400هجری قمری، در حملهای تروریستی توسط عوامل رژیم صدام در لبنان به شهادت رسید.
آیت الله سید حسن حسینی شیرازی فرزند آیت الله العظمی سید مهدی حسینی شیرازی و برادر آیات عظام محمد حسینی شیرازی و سید صادق حسینی شیرازی می باشد.
ایشان، که در سال 1314 شمسی در خانوادهای علمی و مذهبی در نجف اشرف به دنیا آمده بود، از همان آغاز فعالیتهای علمی خود در پی ترویج معارف اهل بیت علیهمالسلام و مبارزه با ظلم و فساد در جوامع اسلامی بود.
آیتالله سید حسن شیرازی پس از تحصیل علوم دینی در کربلا و نجف، به منظور فعالیتهای سیاسی و اجتماعی به سوریه و لبنان مهاجرت کرد.
در این دوران، او تلاشهای گستردهای برای تأسیس حوزههای علمیه و جمعیتهای علمی در کشورهای مختلف داشت و همزمان با گسترش افکار ضد دینی در جهان اسلام، به نوشتن کتابها و مقالات علمی در زمینههای مختلف از جمله اقتصاد اسلامی پرداخت.
اما مهمترین اقدام ایشان در تاریخ اسلام، تلاشهای بیوقفه برای بازسازی قبور مطهر ائمه بقیع در مدینه منوره بود.
آیتالله سید حسن شیرازی در مذاکرات خود با مقامات سعودی، همواره خواهان احیای این مکان های مقدس و بازگرداندن شأن و حرمت اهل بیت علیهمالسلام به جامعه اسلامی بود.
اسناد تاریخی نشان میدهند که ایشان در سالهای 1971 و 1972 میلادی با فشارهای سیاسی و دیپلماتیک در تلاش بود تا موافقت مقامات سعودی را برای بازسازی بقیع جلب کند.
آیت الله سید حسن شیرازی در تاریخ 12 اردیبهشت سال 1359 برابر با شانزدهم جمادی الثانی سال 1400، زمانی که قصد شرکت در مراسم یادبود آیت الله سید محمد باقر صدر در لبنان را داشت، توسط دو نفر موتورسوار به ضرب گلوله ترور شد.
در مصاحبهای خالد عبدالغفار منشی صدام حسین گفت صدام شخصاً دستور ترور آیت الله سید حسن شیرازی را داده بود
شهادت آیتالله سید حسن شیرازی ضربهای بزرگ به جنبش علمی و دینی جهان اسلام بود.
ایشان با خون خود ثابت کرد که فدای راه اهل بیت علیهمالسلام و مبارزه برای احیای حقوق مسلمانان، بزرگترین آرمان است.