اخبارپاکستانجهان

درخواست مجدد مجلس کشمیر برای بازگرداندن وضعیت ویژه پس از لغو ماده 370 توسط مودِی

مجلس جدید کشمیر روز چهارشنبه، 16 آبان، قطعنامه‌ای تصویب کرد که از دولت هند خواسته است تا مذاکراتی برای بازگرداندن وضعیت ویژه این منطقه، لغو شده در سال 2019، آغاز کند.

این درخواست در پی لغو ماده 370 قانون اساسی هند و کاهش خودمختاری کشمیر مطرح شده است. تمامی احزاب کشمیر به جز حزب حاکم ملی‌گرای هندو از این قطعنامه حمایت کردند.

مجلس جدید انتخابی کشمیر روز چهارشنبه، 16 آبان، بیانیه‌ای را صادر کرد که از دولت هند خواسته شده است تا مذاکراتی برای بازگرداندن وضعیت ویژه کشمیر آغاز کند.

این اقدام در پی لغو ماده 370 قانون اساسی هند در آگوست 2019 توسط دولت نارندرا مودِی انجام می‌شود که باعث از دست رفتن خودمختاری نیمه‌فدرال کشمیر شد و این منطقه را از یک ایالت به سرزمین اتحادیه تغییر وضعیت داد.

ماده 370 پیش از این وضعیت ویژه‌ای را برای کشمیر در نظر گرفته بود که شامل خودمختاری در تدوین قوانین برای ساکنان دائمی این منطقه می‌شد.

از زمان لغو این ماده، کشمیر تحت کنترل مستقیم دهلی نو قرار گرفته است و پارلمان هند به عنوان نهاد قانون‌گذار اصلی این منطقه فعالیت می‌کند.

مجلس کشمیر با تصویب این قطعنامه، خواستار بازگرداندن ضمانت‌های قانونی و حقوقی برای مردم کشمیر و حفاظت از هویت، فرهنگ و حقوق آنان شده است.

تمامی احزاب این منطقه به جز نمایندگان حزب ملی‌گرای هندو، به این بیانیه رای مثبت داده‌اند.

اگرچه بازگرداندن وضعیت ویژه کشمیر به نظر چالش‌برانگیز می‌آید، اما این قطعنامه می‌تواند فرصتی برای مذاکرات جدید میان کشمیر و دهلی نو باشد.

کارشناسان معتقدند که چنین توافقی نه تنها می‌تواند روابط هند و پاکستان را بهبود بخشد، بلکه به عنوان مبنای جدیدی برای حل مناقشه کشمیر عمل کند.

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا