دبیرکل سازمان ملل: آمار بالای کشتهشدگان در غزه یعنی حفاظت از جان غیرنظامیان در انجام عملیات نظامی لحاظ نشده است
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه چهارم تیرماه گفت: «جامعه جهانی باید تمام فشار خود را بر این که قوانین بینالمللی در غزه رعایت شوند، متمرکز کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه چهارم تیرماه گفت: «جامعه جهانی باید تمام فشار خود را بر این که قوانین بینالمللی رعایت شوند، متمرکز کند.
وی در ادامه افزود: تعداد کشتهشدگان در غزه از زمانی که من دبیرکل بودهام در هیچ درگیری دیگری سابقه نداشته است، این بدان معناست که حفاظت از جان غیرنظامیان به عنوان یک اصل کلیدی در انجام عملیات نظامی لحاظ نشده است.»
گوترش هم چنین تاکید کرد: «از سوی دیگر قوانین بینالمللی وجود دارند و دادگاههایی بر اساس این قوانین حکم میکنند و حکم و دستور آنها نیز باید در هر شرایطی اجرا شود.»
در پی ادعای اسرائیل مبنی بر دخالت اعضای سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) در حمله هفتم اکتبر حماس به این کشور، برخی کشورها از جمله ایالات متحده، کانادا، ژاپن و آلمان کمکهای خود به این سازمان را متوقف کردند.
یک کمیته مستقل با انتشار گزارشی اعلام کرد که اسرائیل نتوانسته است مدارک لازم برای اثبات ادعای خود را ارائه کند. عربستان سعودی که کمکهای خود به این سازمان را قطع نکرده بود، با انتشار بیانیهای از این گزارش استقبال کرد. متعاقبا وزارت خارجه آلمان نیز اعلام کرد که کمکهای این کشور «با همکاری نزدیک متحدان بینالمللی» از سر گرفته میشود.
کانادا، بریتانیا، سوئد و چند کشور دیگر نیز پیش از این انتشار این گزارش نهایی، ارائه کمکها به آنروا را آغاز کرده بودند.
وزرای خارجه هفت کشور صنعتی جهان هم روز جمعه، ۳۱ فروردینماه، از تلفات بالای انسانی در حمله اسرائیل به نوار غزه طی ماههای گذشته انتقاد کردند.
وزرای خارجه «گروه هفت» شامل آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، کانادا و ژاپن در بیانیه مشترکی که روز جمعه منتشر کردند، تصریح کردهاند: «ما از تلفات جانی غیرنظامیان ابراز تأسف میکنیم و با نگرانی از تعداد غیرقابل قبول غیرنظامیان کشته شده از جمله هزاران زن، کودک و افراد آسیبپذیر، یاد میکنیم.»
این بیانیه که نسخهای از آن در سایت وزارت خارجه بریتانیا منتشر شده، در ادامه میافزاید با شروع عملیات نظامی «تمامعیار» اسرائیل در منطقه رفح مخالف است، چرا که این کار «عواقب فاجعهباری» بر ساکنان این منطقه خواهد داشت.
رفح در جنوب غزه تنها منطقه باقیمانده در کنترل گروه افراطی حماس و رهبران آن است و طی هفتههای گذشته اسرائیل بارها از قصد خود برای حمله زمینی به آن خبر داده است. آمریکا و اروپا همراه با اسرائیل حماس را گروه تروریستی تلقی میکنند.
وزرای خارجه گروه هفت در نشست جزیره کاپری ایتالیا از اسرائیل خواستند یک برنامه معتبر و قابل اجرا برای حفاظت از جان غیرنظامیان ارائه دهد.
در جریان حمله گسترده و بیسابقه گروه حماس به اسرائیل در ۱۵ مهرماه سال گذشته ۱۲۰۰ نفر کشته و حدود ۲۴۰ نفر دیگر به گروگان گرفته شدند. اسرائیل در واکنش به این حمله، در غزه دست به یک عملیات نظامی زد که همچنان از پایانش خبری نیست.
به گفته مقامات بهداشتی غزه که تحت کنترل حماس است، از زمان اغاز جنگ در غزه بیش از ۳۳ هزار نفر کشته و بیش از ۷۶ هزار زخمی شدهاند.
مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، روز ۲۹ فروردین اعلام کرد، از زمان آغاز جنگ در غزه تاکنون بیش از ۱۳ هزار و ۸۰۰ کودک فلسطینی کشته شدهاند.
رسانههای بینالمللی میگویند، به دلیل عدم دسترسی به منطقه غزه، نمیتوانند به طور مستقل تعداد کشتهشدگان را تأیید کنند.