جهان اسلام

سالروز شهادت حضرت حمزه سید الشهدا علیه السلام

15 شوال برابر است با سالروز شهادت عموی پیامبر اسلام «صلی الله علیه و آله» حضرت «حمزه سید الشهداء علیه السلام».

 

15 شوال برابر است با سالروز شهادت عموی پیامبر اسلام «صلی الله علیه و آله» حضرت «حمزه سید الشهداء علیه السلام». 

» یکی از شخصیت های بزرگ در تاریخ اسلام، که در راه قرآن و دفاع از اسلام فداکاری و ایثار را به حد اعلی رسانید،«جناب حمزة بن عبدالمطلب» بود که کنار رسول خدا، در مقابل پرچم شرک؛ لوای توحید را برافراشت و تعهد و ایمان خویش را در صحنه‌های جنگ متجلی ساخت.

او در سخت‌ترین و خطرناک‌ترین وضعیت جنگ، که منافقین در سپاه اسلام معرکه را ترک کرده، به قله کوه‌ها و شیار دره‌ها پناه می‌‌بردند، دلیرانه مقاومت نمود و از رسول خدا دفاع کرد.

حضرت حمزه با سپر قراردادن وجود خویش، حملات پیاپی دشمن را که متوجه جان پیامبر اسلام بود، در هم شکست تا این که با فجیع‌ترین وضع به مقام رفیع شهادت نایل شد و در تاریخ به عنوان یکی از بزرگترین سرداران و مجاهدی مقاوم از مجاهدان شجاع و با اخلاص و از مدافعان و شهدای نامی ‌‌اسلام و به صورت عالیترین الگو و سرمشق متجلی گردید.

حضرت حمزه مورد تقدیر و تجلیل فراوان قرار گرفته و مدال پرافتخار «سیدالشهدا» از سوی رسول خدا نصیب او گردید و لقب زیبای «اسدالله» و «اسدالرسول» بر او داده شد.

ائمه هدی «علیهم‌السلام» نیز با شخصیت و فداکاری او، در مقابل مخالفان مناظره و احتجاج و در میان پیروانشان مباهات و افتخار می نمودند و در اثر ترغیب و تشویق رسول خدا «صلی الله علیه و آله» بر زیارت قبر حضرت «حمزه سید الشهدا علیه السلام» قبر و حرم آن بزرگوار در طول تاریخ مورد توجه مسلمانان قرار گرفت و بسیاری از مسلمانان به زیارت ایشان مشرف می شدند.

از این رو قبر شریف آن بزرگوار دارای مجموعه‌ای از حرم، رواق و گنبد و بارگاه بود که قدمت و پیشینه آن، به قرن‌های اول اسلام می‌‌رسید، ولی نزدیک به یکصد سال قبل، این حرم شریف مانند سایر بقاع و حرم‌ها در مدینه و مکه، به وسیله وهابیان تخریب گردید و اینک از این بقعه پاک، به جز یک قبر خاکی و ساده چیزی باقی نیست.

 

 

 

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا