هند

تبعیض ساختاری در استخدام‌های دولتی هند؛ مسلمانان در حاشیه

تبعیض ساختاری در استخدام‌های دولتی هند؛ مسلمانان در حاشیه

مطالعه‌ای تازه در ایالت کرالای هند نشان می‌دهد با وجود آن‌که مسلمانان بیش از یک‌چهارم جمعیت این ایالت را تشکیل می‌دهند، سهم آنان در مشاغل دولتی ایالتی و مرکزی به‌طرز نگران‌کننده‌ای پایین‌تر از میانگین جمعیتی‌ آنان است.

این گزارش، نابرابری عمیق و مزمن را در ساختار استخدام‌های دولتی هند آشکار کرده است.

در ایالت کرالا واقع در جنوب هند، نتایج یک مطالعه علمی جدید از تبعیض نهادینه‌شده علیه مسلمانان در ساختار استخدام‌های دولتی پرده برداشته است.

به گزارش روزنامه هندو، پژوهش جدیدی که از سوی انجمن علم‌دوستی کرالا با عنوان «مطالعات کرالا ۲.۰» منتشر شده، نشان می‌دهد علی‌رغم اینکه مسلمانان ۲۷.۳ درصد جمعیت این ایالت را تشکیل می‌دهند، سهم آنان در مشاغل دولتی ایالتی تنها ۱۳.۸ درصد است.

این فاصله در سطح دولت مرکزی به مراتب عمیق‌تر است؛ طبق داده‌های سال ۲۰۱۹، در حالی که ۳۰.۲ درصد از افراد نمونه نظرسنجی مسلمان بوده‌اند، تنها ۱.۸ درصد آنان در مشاغل دولتی مرکزی از جمله ارتش، استخدام شده‌اند.

این نابرابری به معنی فاصله نمایندگی بیش از ۱۵۰۰ درصدی است که از نظر تحلیل‌گران، «غیرقابل توجیه و ساختاری» تلقی می‌شود.

مقایسه تاریخی این داده‌ها با سال ۲۰۰۴ نیز نشان‌دهنده نبود پیشرفت چشمگیر است.

در آن سال، مسلمانان ۲۶.۹ درصد از جمعیت را تشکیل می‌دادند، اما فقط ۱۱.۴ درصد از کارکنان دولت را شامل می‌شدند.

در مقابل، این گزارش نشان می‌دهد طبقات بالای جامعه هندو با وجود اینکه تنها ۱۵.۲ درصد از جمعیت را شامل می‌شوند، ۲۶.۷ درصد از مشاغل دولتی ایالتی را در اختیار دارند.

این قشر نه‌تنها از هیچ‌گونه سهمیه اجتماعی بهره‌مند نیست، بلکه از سهمیه ۱۰ درصدی طبقه اقتصادی ضعیف نیز برخوردار شده که به گفته گزارش، «توازن اجتماعی را کاملاً به هم زده است».

در همین حال، آمار نمایندگی اقلیت‌های دیگر از جمله مسیحیان، طبقات پایین‌تر هندو و قبایل بومی نیز نشان می‌دهد که تنها مسلمانان نیستند که از تبعیض رنج می‌برند، اما فاصله آمار برای مسلمانان بسیار آشکار‌تر است.

تحلیل‌گران هشدار می‌دهند این روند می‌تواند به افزایش ناامیدی اجتماعی، مهاجرت نخبگان و تضعیف اعتماد اقلیت‌ها به ساختارهای دولتی هند منجر شود.

آن ها خواستار بازنگری فوری در نظام جذب و استخدام و تخصیص سهمیه‌های متوازن و عادلانه برای همه اقشار جامعه به‌ویژه مسلمانان شده‌اند.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا