سایر ادیان و مذاهب

عذرخواهی تاریخی پاپ از نقش واتیکان در برده‌داری و هشدار درباره برده‌داری مدرن هوش مصنوعی

عذرخواهی تاریخی پاپ از نقش واتیکان در برده‌داری و هشدار درباره برده‌داری مدرن هوش مصنوعی

پاپ لئو چهاردهم در نخستین منشور رسمی خود با عنوان «ماگنیفیکا هومانی‌تاس»، با اشاره به بخشی از تاریخ کلیسای کاتولیک، نسبت به نقش واتیکان در مشروعیت‌بخشی به برده‌داری ابراز تأسف کرد و این موضوع را یکی از نقاط تاریک گذشته این نهاد دینی دانست.

بنابر گزارش کانال تلگرامی موسسه گفتگوی ادیان، در این سند آمده است که در برخی دوره‌های تاریخی، بخشی از مواضع کلیسایی به شکل مستقیم یا غیرمستقیم برده‌سازی غیرمسیحیان را توجیه کرده و در برابر تجارت برده واکنش قاطع و روشن نشان نداده است.

در ادامه این منشور، پاپ لئو چهاردهم نسبت به پیامدهای اخلاقی توسعه فناوری‌های نوین نیز هشدار داده و تأکید کرده است که بی‌توجهی به کرامت انسانی در روند پیشرفت هوش مصنوعی می‌تواند به شکل‌گیری نوع جدیدی از برده‌داری مدرن منجر شود.

همچنین بر ضرورت نظارت اخلاقی بر فناوری‌های پیشرفته تأکید شده و آمده است که انسان نباید در برابر منطق سود اقتصادی و سلطه فناوری به ابزاری فاقد اختیار تبدیل شود و باید کرامت انسانی در همه عرصه‌ها حفظ گردد.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا