جهان

هشدار سازمان ملل نسبت به وقوع بحران جدید برای مسلمانان روهینگیا

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در میانمار، نگرانی عمیق خود را نسبت به تصمیم حکومت بنگلادش برای انتقال بیش از 23 هزار آواره روهینگیا به یک جزیره دور افتاده در ماه آوریل اعلام کرده است.

 

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در میانمار، نگرانی عمیق خود را نسبت به تصمیم حکومت بنگلادش برای انتقال بیش از 23 هزار آواره روهینگیا به یک جزیره دور افتاده در ماه آوریل اعلام کرده است.

به گزارش شیعه یوز به نقل از رویترز، «یانگهی لی» امروز(دوشنبه) با اعلام این خبر افزود: انتقال آوارگان روهینگیا به این جزیره دور افتاده می تواند موجب وقوع بحران تازه ای شود.

بنگلادش اعلام کرده است که انتقال آوارگان روهینگیا به این جزیره موجب کاهش ازدحام جمعیت در اردوگاه های واقع در منطقه کاکس بازار در مرز این کشور با میانمار خواهد شد.

حدود 750 هزار آواره روهینگیا در اردوگاه های واقع در کاکس بازار در شرایط سختی اسکان یافته اند.

سازمان ملل اعلام کرده است که اقلیت مسلمان روهینگیا از قتل عام و آزار و اذیت و تجاوز در جریان سرکوب ارتش میانمار از اوت 2017 میلادی تاکنون به سوی مرز بنگلادش گریخته اند.

برخی گروه های امدادی نیز از طرح دولت بنگلادش برای انتقال آوارگان روهینگیا به این جزیره به شدت انتقاد کرده اند. این جزیره به شدت در برابر سیل و طوفان های موسمی آسیب پذیر است و نمی تواند مکان مناسبی برای زندگی هزاران آواره روهینگیا باشد.

یانگهی لی که در ماه ژانویه از این جزیره دیدن کرده است، گفت: حتی پس از بازدید از این جزیره، مسائل زیادی برای من حل نشده و ناشناخته باقی مانده است. مهمترین سئوال و ابهام این است که آیا این جزیره واقعا جای مناسبی برای اسکان آوارگان روهینگیا است.

دولت داکا هنوز هیچ گونه واکنشی به این انتقادات نشان نداده است.

یانگهی لی افزود: از نوامبر 2017 میلادی تاکنون بیش از 10 هزار مسلمان روهینگیا خانه و کاشانه های خود در ایالت راخین میانمار را به علت خشونت و فقدان کمک های انسان دوستانه ترک کرده اند.

وی از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است تا پرونده های مربوط به کشتارها و قتل عام های گسترده در میانمار را به دادگاه بین المللی کیفری ارجاع دهد و از دولت میانمار نیز خواسته است تا صلاحیت این دادگاه را بپذیرد.

ولی نماینده میانمار در سازمان ملل با این درخواست مخالفت کرده و مدعی شده که دادگاه بین المللی کیفری لاهه صلاحیت لازم برای رسیدگی به این پرونده را ندارد.

 

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا